Nieuws overzicht

De 3 populairste legpatronen van houten vloeren

Elke houten vloer heeft een mooie, natuurlijke en warme uitstraling. Maar niet elke houten vloer ziet er hetzelfde uit. Er zijn verschillende soorten hout, verschillende diktes van de plank en verschillende kleuren waar u uit kunt kiezen. En als u daar eenmaal een keuze in heeft gemaakt, dan zijn er ook nog verschillende manieren waarop de houten vloer in uw kamer gelegd kan worden.

 

Gaat u voor een moderne uitstraling, of kiest u voor een chique look? Door vloerdelen op een bepaalde manier met elkaar te combineren, kunnen er verschillende patronen ontstaan en daarmee kan een houten vloer ineens een heel andere uitstraling geven aan een interieur. Dit zijn de populairste legpatronen van dit moment:

Bekijk bericht
Waarom vloerverwarming wél kan bij een houten vloer

Vloerverwarming en een houten vloer, gaat dat samen? Veel mensen denken van niet, en dat is onterecht, want een houten vloer en vloerverwarming zijn een uitstekende combinatie. Gelukkig maar, want nieuwbouwhuizen worden tegenwoordig standaard ingericht met vloerverwarming, en steeds meer mensen die gaan verhuizen naar een bestaand hu­is, kiezen ervoor om vloerverwarming te laten installeren.

 

Bekijk bericht
Laminaat of een PVC vloer? Dit zijn de verschillen

Laminaat is al jaren een van de populairste vloersoorten om woningen mee aan te kleden, maar de laatste tijd zijn PVC vloeren steeds gewilder. Bent u op zoek naar een nieuwe vloer voor in huis, maar weet u niet zeker of u moet gaan voor laminaat of PVC? Lees dan vooral even verder, want in dit artikel leest u meer over de verschillen tussen deze twee vloeren, die qua uiterlijk best op elkaar lijken.

Bekijk bericht
De beste tips voor het onderhoud van een laminaatvloer

U hebt met zorg een mooie laminaatvloer uitgezocht en daar wil u natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. En dat kan gelukkig, want door uw laminaatvloer zorgvuldig te onderhouden kunt u de levensduur van de vloer flink verlengen. Maar hoe onderhoudt u een laminaatvloer nou het beste? Dit zijn de tips van onze experts:

Bekijk bericht
Parket en vloerkoeling, kan dat samen?

De zomers in Nederland worden steeds warmer, wat betekent dat ook in huis de temperatuur flink kan oplopen. U kunt ervoor kiezen om vloerkoeling te laten installeren. Maar is vloerkoeling wel een goede oplossing als u parket in huis heeft liggen? Wat voor invloed heeft het installeren van dit systeem op de kwaliteit van een houten vloer? We leggen het u graag uit.

Bekijk bericht
Laminaat of parket, wat is eigenlijk het verschil?

Als u op zoek bent naar een nieuwe vloer, en u wilt liever geen plavuizen neerleggen, dan komt u al gauw terecht bij de keus tussen laminaat en parket. En hoewel ze op het eerste gezicht qua uiterlijk misschien wel op elkaar lijken, zijn laminaat en parket twee heel verschillende dingen. Maar wat is nou eigenlijk precies het verschil?

Bekijk bericht
Houten vloer: de grootste voordelen op een rij

U bent op zoek naar een nieuwe vloer voor in huis, maar u twijfelt nog over wat voor vloer dat moet worden? Kiest u voor laminaat, PVC of neigt u naar zo’n mooie houten vloer? Om de keus wat makkelijker te maken hebben we de grootste voordelen van een houten vloer voor u op een rij gezet:

Bekijk bericht
Waarop letten bij het uitzoeken van een houten vloer

Uw keus is gevallen op hout bij het uitzoeken van een nieuwe vloer. Maar daarmee bent u er nog niet, want de ene houten vloer is de andere niet en bovendien moet de vloer ook nog in uw woning neergelegd worden. Er komt best nog wel wat bij kijken voordat de houten vloer bij u in huis ligt. Waar moet u eigenlijk allemaal op letten bij het uitzoeken van een houten vloer? We zetten de belangrijkste punten voor u op een rij:

Bekijk bericht
Pruysen Huiscollectie

Met trots presenteren wij onze nieuwe huiscollectie eiken houten vloeren!

 

Heeft u ook altijd graag een houten vloer willen hebben, maar vraagt u zichzelf af of dat wel mogelijk is op vloerverwarming (en verkoeling)?

Aarzel niet langer,  de meeste parketvloeren gaan uitstekend samen met vloerverwarming, vloerverkoeling en ook met warmte-win installaties.

Met onze jarenlange ervaring hierin is uw vloer in goede handen.

 

Een mooie vloer is bepalend voor de uitstraling van uw woning. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze hierin.

 

In de Pruysen collectie is er ruime keuze in zowel geoliede als gelakte vloeren. Gaat u voor planken of voor patroonvloeren zoals een visgraat of hongaarse punt.

Laat u inspireren in onze showroom waar u verschillende vloeren kunt bekijken.

Bekijk bericht
Onze parketteur Ronald Kiewiet is 25 jaar in dienst!

Onze parketteur Ronald Kiewiet is 25 jaar in dienst!

 

Deze topper is op 1 april (echt geen grapje) thuis verrast met een mooi cadeau en een bosje bloemen.

Dit heugelijke feit zal later in het jaar nog uitgebreid gevierd worden met alle collega’s.

 

Wij zijn supertrots op “onze’ Ronald. Hij wist in zijn 25 jaar bij Pruysen 4 maal een podiumplaats op het Nederlands Kampioenschap Parketleggen te behalen, waarvan hij zich zelfs 2 maal Nederlands Kampioen Parketleggen mocht noemen!

 

 

 

 

Bekijk bericht

Samen uw droomvloer realiseren?