Waarom vloerverwarming wél kan bij een houten vloer

Waarom vloerverwarming wél kan bij een houten vloer

Vloerverwarming en een houten vloer, gaat dat samen? Veel mensen denken van niet, en dat is onterecht, want een houten vloer en vloerverwarming zijn een uitstekende combinatie. Gelukkig maar, want nieuwbouwhuizen worden tegenwoordig standaard ingericht met vloerverwarming, en steeds meer mensen die gaan verhuizen naar een bestaand hu­is, kiezen ervoor om vloerverwarming te laten installeren.

 

Parket en vloerverwarming, de ideale combi die ook nog eens duurzaam is

In tegenstelling tot veel andere materialen houdt hout warmte lang vast. Dat betekent dat als een houten vloer met vloerverwarming gecombineerd wordt er een duurzame keuze wordt gemaakt. Helemaal als er ook nog wordt gekozen voor een parketvloer van hout uit duurzaam beheerde bossen.

 

Door te kiezen voor een houten vloer blijft uw huis blijft langer warm, en het kost minder energie om een kamer in de ochtend weer warm te stoken. Een houten vloer in combinatie met vloerverwarming ziet er dus niet alleen fraai uit, maar zorgt ook voor een heel behaaglijke woonomgeving. Dat klinkt goed, maar waarom denken zoveel mensen dan dat een parketvloer en vloerverwarming niet goed samengaan?

 

Hout is een werkend materiaal

Hout is een werkend materiaal. Het reageert op verandering in temperatuur en luchtvochtigheid. En dat, denken veel mensen, kan schade toebrengen aan de mooie parketvloer. Wat velen echter niet weten is dat de reactie op temperatuur en luchtvochtigheidsverschillen niet bij elke houtsoort hetzelfde is.

 

De houtsoorten die het minste reageren op deze veranderingen, de zogenoemde stabiele houtsoorten, zijn het beste geschikt om samen met vloerverwarming te gebruiken, en dat zijn meer soorten dan u in eerste instantie misschien denkt! Zo kan eikenhout prima samenwerken met vloerverwarming, maar zijn ook onbekendere houtsoorten als merbau, bamboe, teak, afzelia, padoek, afrormosia en kambala hier uitstekend geschikt voor.

Laat u goed voorlichten bij het aanleggen van vloerverwarming en parket

Het is belangrijk dat u niet zomaar aan de slag gaat met het aanleggen van vloerverwarming in combinatie met een houten vloer. Er zijn namelijk flink wat zaken om rekening mee te houden, zodat uw vloer zo lang mogelijk mee gaat. Kies daarom voor een parketspecialist die in het bezit is van een vignet voor het leggen van parket op vloerverwarming. U bent dan verzekerd van een goede voorlichting en doordacht advies.

Contactformulier

Wij werken op afspraak

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.