Over ons

Ambacht met aandacht

Pruysen Parket is een ambachtelijk familiebedrijf dat al bijna 35 jaar bestaat. Het werd opgericht door Gerard Pruysen die zich in de avonden en weekenden, naast zijn vaste baan, in zijn eentje toelegde op zijn liefde voor houten vloeren. Later, toen Gerard inmiddels een relatie had gekregen werd door het stel samen Pruysen Parket en slaapcomfort opgericht. Het bedrijf was een tijd te vinden in het voormalig postkantoor van Dussen en richtte zich op bedden en vloeren.

 

Maar de passie voor vloeren was te groot en langzaamaan verdwenen de bedden naar de achtergrond. In 2001 werd er nieuw pand gebouwd. Van 125m2 groeide Pruysen naar een showroom van 800m2. Er was een cash & carry zaak, er kwam een groothandel en een tweede filiaal in Zaltbommel. Uiteindelijk werd besloten de hele beddentak vaarwel te zeggen en terug te keren naar de kern: Het aanbieden en leggen van mooie parketvloeren.

 

Om kwaliteit te kunnen garanderen werkt Pruysen Parket al sinds jaar en dag met de allerbeste parketleggers. En dat zeggen we niet zomaar, want de prestaties van onze medewerkers bij het Nederlands kampioenschap parketleggen (meerdere eerste plaatsen) bewijzen dit.

 

Begonnen als vakantiemedewerker, nu aan het roer

 

Anno 2022 staat Leo van Houwelingen aan het roer van Pruysen Parket. Ook hij is onderdeel van de Pruysen familie. Begonnen als vakantiemedewerker bleef hij naast zijn studie International Business in Maastricht hangen in het bedrijf. Als ‘manusje van alles’ pakte hij veel klussen binnen de onderneming op. Van werk in het magazijn tot het bezorgen van vloeren.

 

Na het afronden van zijn studie was van Houwelingen nog steeds werkzaam bij Pruysen Parket, hij had het simpelweg ontzettend naar zijn zin en had in de afgelopen jaren ontzettend veel kennis opgedaan. Zijn liefde voor houten vloeren was gegroeid tot een heuse passie. Dus toen zijn baas, met zijn pensioen in aantocht, aan Leo van Houweling vroeg: “Wil je blijven?” Hoefde hij niet lang na te denken. In 2014 nam hij een gedeelte van het bedrijf over. In 2018 kwam daar nog een gedeelte bij en in 2019 werd het hele bedrijf overgenomen door van Houwelingen.

 

Pruysen Parket anno 2022

 

Op dit moment zijn er 8 vaste medewerkers actief binnen het bedrijf en wordt er tevens gewerkt met een vast team van enthousiaste freelancers. Over het algemeen allemaal mensen die hun eerste stappen in de parketwereld hebben gezet bij Pruysen Parket. Pruysen Parket is al ruim 30 jaar een succesvolle onderneming, omdat we vertrouwen hebben in onze medewerkers en vakkennis, en daarom onze eigen koers durven varen.

 

Natuurlijk blijven we op de hoogte van de nieuwste snufjes en modeverschijnselen als het gaat om vloeren, maar we vergeten daarbij nooit dat de klassieke vloeren net zo gewild zijn door onze klanten. En die klanten, dat is waar we dit verhaal over ons willen eindigen. Want u bent het waarvoor ‘onze familie’ al jaren met zoveel plezier onderneemt in houten vloeren. We zijn geinteresseerd in uw verhaal en willen onze kennis met u delen, zodat u uiteindelijk kunt genieten van de allermooiste vloer die perfect past bij uw persoonlijke situatie. Ambacht met persoonlijke aandacht, dat is wie wij zijn. Aangenaam kennis te maken, wij zijn Pruysen Parket.

Onze partners

Samen uw droomvloer realiseren?