Waarop letten bij het uitzoeken van een houten vloer

Waarop letten bij het uitzoeken van een houten vloer

Uw keus is gevallen op hout bij het uitzoeken van een nieuwe vloer. Maar daarmee bent u er nog niet, want de ene houten vloer is de andere niet en bovendien moet de vloer ook nog in uw woning neergelegd worden. Er komt best nog wel wat bij kijken voordat de houten vloer bij u in huis ligt. Waar moet u eigenlijk allemaal op letten bij het uitzoeken van een houten vloer? We zetten de belangrijkste punten voor u op een rij:

  • Gebruik van de vloer

Allereerst is het belangrijk om na te gaan waar de vloer wordt neergelegd en hoe intens de vloer wordt gebruikt. U kunt zich voorstellen dat een houten vloer bij de ingang van een winkel veel intensiever wordt gebruikt dan de vloer in uw slaapkamer. Bij gezinnen met kinderen krijgt de vloer waarschijnlijk meer te verduren dan bij gezinnen zonder kinderen.

 

  • Ondergrond

Bij het neerleggen van een houten vloer is niet alleen de vloer van belang, maar ook de ondergrond waar deze op wordt gelegd. Is deze egaal, of zijn er nog andere middelen nodig om de vloer egaal te krijgen. Een verlijmde houten vloer geeft een goede geluidsdemping, maar dat kan alleen als de ondergrond egaal genoeg is. Als u niet zeker weet of uw ondergrond geschikt is, dan kan een van onze medewerkers bij u langskomen om advies te geven.

 

  • Kleur

De kleur van de vloer is natuurlijk ook van groot belang voor het eindresultaat. Gelukkig is er veel om uit te kiezen, want ondanks dat elke houten vloer van hetzelfde materiaal is gemaakt, zijn er wel veel verschillende soorten hout om uit te kiezen, en elk soort hout heeft een andere tint. Zo kunt u dus zowel kiezen voor een diepe, donkere cacao kleur, als voor een rode of een bijna witte tint en alles daartussen. Nu snappen we dat het best lastig is om in te schatten of een bepaalde kleur goed tot zijn recht komt in uw kamer. Daarom is het mogelijk om vloerstalen mee naar huis te nemen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken.

  • Patroon

Een houten vloer kan in verschillende patronen neergelegd worden. Denk bijvoorbeeld aan het populaire visgraatpatroon of een versaillespatroon.

 

  • Prijs

Natuurlijk is het ook belangrijk om op de prijs van de vloer te letten. Veel mensen denken dat een houten vloer standaard veel geld kost, maar niets is minder waar. Er zijn houten vloeren in verschillende prijscategorieën. Er is dus voor elk budget wel een mooie oplossing te vinden.

 

  • Erkende legger

Eenmaal tot een keuze gekomen is er nog één heel belangrijk punt waar u op moet letten als het gaat om houten vloeren, en dat is dat deze wordt gelegd door een professional met verstand van zaken. Bij Pruysen werken we met échte ambachtslieden met een passie voor het leggen van vloeren. Op elk detail wordt gelet, zowel vooraf als tijdens het leggen van de vloer. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat uw nieuwe vloer strak in uw woning komt te liggen.

 

Het uitzoeken van een nieuwe vloer doet u niet binnen een paar seconden. Het is iets om even goed over na te denken. Vindt u het lastig om een keuze te maken, of bent u benieuwd naar alle verschillende opties? Neem dan gerust contact met ons op en kom langs in onze showroom. We gaan er dan samen met u eens even goed voor zitten, bekijken de verschillende mogelijkheden onder het genot van een kop koffie, en geven u een passend advies.

Contactformulier

Wij werken op afspraak

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.