Veelgestelde vragen

Waarom moet ik een afspraak maken als ik vloeren wil bekijken?

We vragen u voorafgaand aan het bezoek aan onze showroom een afspraak te maken, zodat we u uitgebreid kunnen helpen en adviseren. U heeft dan de volle aandacht zodat onze adviseur zodat al uw vragen kunnen worden beantwoord en al uw wensen in kaart kunnen worden gebracht. Samen zoeken we uit welke vloer het beste bij u past en ter plekke kunnen we u voorbeelden laten zien van verschillende soorten vloeren.

Kan ik een houten vloer laten leggen als ik vloerverwarming heb?

Een goede vraag! Met een kort en simpel antwoord: Ja dat kan. Parket en vloerverwarming kunnen namelijk prima met elkaar gecombineerd worden. Bovendien zorgt het gebruik van hout ervoor dat warmte langer wordt vastgehouden, met als resultaat een fijn en warm klimaat in de kamer. Om het beste resultaat te krijgen is het wel belangrijk dat de vloer goed wordt gelegd. En daar komen onze ervaren en gekwalificeerd leggers om de hoek kijken. Zij weten namelijk als geen ander waar ze op moeten letten. Ze meten bijvoorbeeld het restvochtgehalte in de ondervloer op, geven advies over de luchtvochtigheid en lichten u in over de manier waarop u het huis het beste warm kunt stoken. Wilt u meer informatie over het laten leggen van een houten vloer in combinatie met vloerverwarming, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Welk soorten houten vloeren kan ik bij Pruysen Parket kopen?

Bij Pruysen Parket kunt u terecht voor houten vloeren in allerlei soorten en maten. Van planken vloeren, tot parket, tot samengestelde houten vloeren en massief houten vloeren. Tegenwoordig zien we heel veel Eiken hout, maar uiteraard kunnen we u ook helpen als het gaat om allerlei andere houtsoorten. Niet alleen voor het leggen van nieuwe houten vloeren kunt u bij ons terecht, maar ook voor renovatie en onderhoud van bestaande vloer.

Naast hout bent u bij ons ook aan het juiste adres voor laminaatvloeren, PVC vloeren en traprenovatie.

Hoe moet ik een houten vloer schoonmaken?

Een houten vloer schoonmaken is vrij eenvoudig. Met een stofzuiger komt u al een heel eind. Is de vlek iets hardnekkiger, dan kan water met een beetje azijn wonderen doen. Let op, gebruik nooit teveel water. Wilt u de hele vloer opknappen, dan is het mogelijk om de vloer te laten onderhouden of opnieuw te laten schuren. Bij Pruysen Parket kunt u terecht voor een vloerrenovatie, maar ook als u specifieke vragen heeft over het onderhoud van uw houten vloer helpen we u graag.

Waar kan ik patronen van houten vloeren bekijken?

Houten vloeren kunnen in verschillende patronen gelegd worden. Denk bijvoorbeeld aan het visgraatmotief dat momenteel erg populair is. Maar er zijn nog veel meer verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. In onze showroom kunt u verschillende legpatronen bekijken. Wilt u speciaals op de vloer? Wij denken graag met u mee!

Hoe weet ik of een vloer goed past in mijn woonkamer?

Om te kijken of een vloer goed past in uw woning kunt u een vanuit de showroom monsterborden mee naar huis nemen. Door een klein stukje van de vloer mee naar huis te nemen en neer te leggen in uw woonkamer kunt u goed zien of de kleur goed uitkomt, en hoe de vloer eruit ziet in het licht van uw eigen omgeving. Het is in sommige gevallen tevens mogelijk om door middel van een speciale app de vloer in uw woning op de grond te projecteren. Informeer gerust naar alle mogelijkheden tijdens uw bezoek.

Moet ik zelf alles opmeten als ik een houten vloer aanschaf?

U mag natuurlijk altijd zelf vast opmeten hoeveel m2 vloer u nodig heeft, of een tekening meenemen naar de showroom van uw nieuwbouwhuis met daarop de afmetingen van de kamer waar de vloer moet komen te liggen. Maar we komen met alle liefde bij u thuis langs om een definitieve meting te verrichten, of zelfs nog daarvoor om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste vloer. Dat is prettig als de vloer bijvoorbeeld moet aansluiten op een vloer die er al ligt. Onze vakmensen weten precies waar ze op moeten letten. Elk hoekje, elke verhoging en elke aansluiting op een muur of schuifpui wordt in detail geïnspecteerd, zodat de vloer uiteindelijk tot in de puntjes perfect bij u in huis komt te liggen.