Veelgestelde vragen

Blijft de vloer wel liggen met vloerverwarming?

Ja, de vloer blijft liggen omdat we een speciale methode hiervoor hebben ontwikkeld die we al ruim tien jaren succesvol toepassen. De cementdekvloer wordt met een speciale coating behandeld die voor een goede warmtespreiding en warmtegeleiding zorgt. Dit in combinatie met een specifieke lijm die jaren elastisch blijft, ook onder invloed van warmte.

Komt de warmte door de houten vloer heen met vloerverwarming?

Hout heeft van zichzelf een isolerende werking, maar zal uiteindelijk altijd de warmte doorlaten. Het is wel zo: hoe dikker de vloer, hoe langer het duurt. Het grootste gedeelte van onze collectie is echter geschikt voor toepassing in combinatie vloerverwarming. Bij aankoop geven wij u de Rc-waarde (isolatiewaarde) op van de desbetreffende vloer. Met deze isolatiewaarde kan de installateur u adviseren welk vloerverwarming systeem het beste is.

Moet ik bij de aanschaf van mijn vloerverwarming ergens op letten?

U dient te letten op de Rc-waarde (isolatiewaarde) van de vloer. De instroomtemperatuur van het water mag maximaal 45°C zijn en de afwerkvloer mag maximaal een warmte van 28°C krijgen. Het is ook noodzakelijk een luchtbevochtiger te gebruiken. De verwarming droogt namelijk de vloer extra uit; met een luchtbevochtiger houdt u dit in balans.