Houten vloer: de grootste voordelen op een rij

Houten vloer: de grootste voordelen op een rij

U bent op zoek naar een nieuwe vloer voor in huis, maar u twijfelt nog over wat voor vloer dat moet worden? Kiest u voor laminaat, PVC of neigt u naar zo’n mooie houten vloer? Om de keus wat makkelijker te maken hebben we de grootste voordelen van een houten vloer voor u op een rij gezet:

Een houten vloer is duurzaam

Kiest u voor een houten vloer, dan kiest u voor duurzaamheid. Een stevige houten vloer kan namelijk generaties lang meegaan en is daarmee dus een heel goede investering in uw huis. Ter vergelijking: een laminaatvloer gaat op zijn best ongeveer 25 jaar mee.

 

Maar er zijn meer redenen waarom een houten vloer duurzaam is. Hout houdt warmte namelijk langer vast. Dat betekent dat een kamer waar een houten vloer in ligt zeer geriefelijk aanvoelt en u minder hoeft te stoken. Wist u trouwens dat een houten vloer prima samen kan gaan met vloerverwarming

Een houten vloer is makkelijk in onderhoud

Een houten vloer is makkelijk te onderhouden. Met een zachte bezem en een stofzuiger kunt de vloer gemakkelijk ontdoen van zand en stof. Wordt de vloer na verloop van tijd wat dof doordat deze veel gebruik wordt, dan kunt u in sommige gevallen de vloer (laten) oliën. Bij Pruysen kunnen we alles vertellen over het onderhoud van uw houten vloer en het grote onderhoud ook voor u uitvoeren. Zo kunt u bijvoorbeeld eens in de zoveel jaar uw vloer door ons laten schuren waardoor hij er weer als nieuw uit komt te zien.

 

Een houten vloer is tijdloos

Houten vloeren raken nooit uit de mode. Welke kleur of legpatroon ook uw voorkeur heeft,  de uitstraling van een goede houten vloer is echt tijdloos. Bovendien zijn er verschillende vloeren om uit te kiezen en dat betekent dat u altijd een houten vloer kunt vinden die goed bij uw smaak en interieur past.

 

Een houten vloer is stijlvol

Een houten vloer heeft een bepaalde uitstraling die door geen enkele andere vloer te evenaren is. Dat komt omdat er sprake is van een natuurlijk materiaal. Hoe goed andere vloeren deze natuurlijke patronen ook proberen na te bootsen, er gaat niets boven het echte werk. Die natuurlijke uitstraling geeft een houten vloer een enorme meerwaarde ten opzichte van vloeren van andere materialen. Een houten vloer vloer oogt warm, elegant en stijlvol in elk interieur.

Bezoek onze showroom en bekijk de vele opties

Als het gaat om houten vloeren is er enorm veel keus, in kleur, in soort hout, in dikte, in de manier van leggen. Om hier meer over te weten te komen kunt u een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom. Hier kunt u met eigen ogen zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Onze medewerker staat voor u klaar om u rustig rond te leiden en te luisteren naar uw wensen, om zo met een passend advies te komen.

Contactformulier

Wij werken op afspraak

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.