Vloerverwarming

Hout en vloerverwarming: de ideale combinatie!

In steeds meer huizen is vloerverwarming te vinden. Nieuwbouwhuizen worden tegenwoordig standaard opgeleverd met vloerverwarming en ook in huizen en kantoorpanden die gerenoveerd worden wordt steeds vaker gekozen voor vloerverwarming. En dat is niet zo gek, want behalve dat vloerverwarming zorgt voor een behaaglijke warmte in huis, verbruikt deze manier van verwarmen ook minder energie dan de traditionele verwarming. Het is dus een duurzame keuze. Wat veel mensen echter nog niet weten is dat parketvloeren uitstekend samengaan met vloerverwarming, vloerverkoeling en warmte-win installaties.

 

Constant een behaaglijke temperatuur

Parket in combinatie met vloerverwarming geeft een behaaglijke warmte. Dat komt omdat de vloerverwarming warmte afgeeft die vervolgens door het parket weer wordt doorgegeven. Een vol verlijmd parket zorgt voor een maximale en geleidelijke warmteafgifte. Wanneer de thermostaat op 20-21 graden gezet wordt kan de vloer nooit teveel afkoelen. Dit zorgt ervoor dat u ‘s ochtends niet opnieuw het huis weer warm hoeft te stoken. Deze constante temperatuur zorgt ervoor dat er minder energie verbruikt wordt en dat is niet alleen goed voor het milieu, maar scheelt ook aanzienlijk in de kosten. Wij adviseren onze klanten om gebruik te maken van een Fidbox. Dit systeem controleert continu het warmte- en vochtgehalte in uw huis, waardoor de vloer in optimale conditie blijft. Onze werknemers kunnen u hier alles over vertellen.

 

Vloerverwarming in combinatie met parket zorgt er dus voor dat het altijd behaaglijk is in huis, of het nu ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s avonds is. Er zijn vele houtsoorten en parketsoorten mogelijk in combinatie met vloerverwarming. De verschillende mogelijkheden zijn te zien in onze showroom. Denkt u erover na om een parketvloer te combineren met vloerverwarming? Vraag ons dan gerust naar de mogelijkheden, of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Bij Pruysen Parket hebben we al meer dan 20 jaar ervaring met parket en vloerverwarming. We geven u graag een passend advies.

 

Houten vloeren

Vloerrenovatie

Samen uw droomvloer realiseren?