Vloerverwarming

Hout en vloerverwarming: de ideale combinatie!

We merken dat er nog aardig wat onzekerheid bestaat over dit ‘fenomeen’, maar het kan echt! Al vanaf 2001 beheerst Pruysen Parket de techniek om parket te combineren met vloerverwarming. Het geheim zit ‘m in onze specifieke legmethode in combinatie met een speciale coating en lijm, waardoor de warmte wordt geleid en verspreid. U zult versteld staan van het comfort.

We kunnen ons voorstellen dat u in eerste instantie toch uw vraagtekens zet bij de combinatie van hout en warmte. De vragen die we hierover krijgen zijn samen te vatten tot drie kernvragen. Wellicht dat een antwoord hierop een stukje van uw onzekerheid wegneemt.

 

1. Blijft de vloer wel liggen?
Ja, de vloer blijft liggen omdat we een speciale methode hiervoor hebben ontwikkeld die we al ruim tien jaren succesvol toepassen. De cementdekvloer wordt met een speciale coating behandeld die voor een goede warmtespreiding en warmtegeleiding zorgt. Dit in combinatie met een specifieke lijm die jaren elastisch blijft, ook onder invloed van warmte.

 

2. Komt de warmte er wel doorheen?
Hout heeft van zichzelf een isolerende werking, maar zal uiteindelijk altijd de warmte doorlaten. Het is wel zo: hoe dikker de vloer, hoe langer het duurt. Het grootste gedeelte van onze collectie is echter geschikt voor toepassing in combinatie vloerverwarming. Bij aankoop geven wij u de Rc-waarde (isolatiewaarde) op van de desbetreffende vloer. Met deze isolatiewaarde kan de installateur u adviseren welk vloerverwarming systeem het beste is.

 

3. Moet ik bij de aanschaf van mijn vloerverwarming ergens op letten?
U dient te letten op de Rc-waarde (isolatiewaarde) van de vloer. De instroomtemperatuur van het water mag maximaal 45°C zijn en de afwerkvloer mag maximaal een warmte van 28°C krijgen. Het is ook noodzakelijk een luchtbevochtiger te gebruiken. De verwarming droogt namelijk de vloer extra uit; met een luchtbevochtiger houdt u dit in balans.

 

Ook vloerkoeling is mogelijk
Het koelen van de vloer gebeurt via dezelfde leidingen als het verwarmen. Bij koeling kan echter condensvorming ontstaan. De combinatie hout en vocht hoeft echter geen debacle meer te zijn, zo weten we uit ervaring. Want al jaren werken we volgens een specifieke techniek waardoor voorkomen wordt dat condensvorming schade toebrengt aan uw vloer. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. We geven u graag een passend advies.

Houten vloeren

Vloerrenovatie

Samen uw droomvloer realiseren?