Laminaat vloeren

Oneindige mogelijkheden met laminaat

Eenvoudig te onderhouden, makkelijk schoon te maken en te verkrijgen in verschillende kleuren en patronen. Laminaatvloeren zijn niet voor niets al jaren heel geliefd. Bij Pruysen Parket vind je prachtige laminaatvloeren die nét even wat meer bieden dan de standaard vloeren van de bouwmarkt.

 

Al onze vloeren worden uitgezocht op kwaliteit van zowel het materiaal als het uiterlijk. Op onze site en in onze showroom ziet u, naast de basisvloeren, ook laminaatvloeren in verschillende bijzondere tinten of met een mooi reliëf. In onze showroom kunt u met eigen ogen zien welke combinaties en motieven laminaat er mogelijk zijn om uw vloer mee te verrijken.

 

Waarom kiezen voor een laminaatvloer?

Een laminaatvloer kiest u als u een mooie warme vloer wenst die niet teveel onderhoud vergt. Regelmatig stofzuigen en af en toe met een vochtige doek erover is al genoeg om een laminaatvloer goed te verzorgen. Bovendien is een goede laminaatvloer bestand tegen vlekken en krassen. Een laminaatvloer wordt dan ook vaak gekozen door gezinnen met kinderen en/of huisdieren. Ook als u last heeft van allergieën is een laminaatvloer aan te raden, omdat deze vloeren makkelijk stofvrij te houden zijn.

 

Wat is een laminaatvloer precies?

Laminaat is een goedkoper alternatief voor parket. Laminaat ziet eruit als hout, maar is het niet. Het bestaat namelijk uit meerdere (synthetische lagen) die zijn samengesmolten met een laminaatproces. Zit er dan helemaal geen hout in laminaat? Jawel, de kern van laminaat bevat namelijk HDF – samengeperst hout. De meeste laminaatvloeren bestaan uit drie of vier verschillende lagen, maar er bestaan ook laminaatvloeren met meer lagen.

 

Waarop letten bij het kopen van een laminaatvloer?

Om echt goed te kunnen genieten van een laminaatvloer in uw woning is het verstandig om een aantal punten in de gaten te houden voordat u tot aanschaf over gaat:

 

  • Welk laminaat is geschikt voor de ruimte waar u het wil neerleggen?
  • Welke kleuren passen het beste in de ruimte?
  • Hoeveel laminaat is er nodig?
  • Hoe wilt u het laminaat afwerken – welke plinten zijn er nodig?

 

Bij Pruysen Parket hebben we alle kennis en ervaring in huis om u te helpen bij het uitzoeken van een laminaatvloer die het beste bij u past. In ons assortiment vind u laminaatvloeren van vooraanstaande merken, zoals  Quick-Step, Meister en Douwes Dekker. Eenmaal een vloer gekozen, dan zorgen we ervoor dat deze door onze vakmensen nauwkeurig in uw huis wordt gelegd. Daarbij besteden we extra aandacht aan details en de afwerking, zodat u zeker bent van probleemloze, degelijke laminaatvloer in uw woning.

Bent u op zoek naar een nieuwe laminaatvloer? Neem dan gauw een kijkje op onze website, of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom.

 

Het belang van een goede ondervloer

Een van de bekende vooroordelen over laminaat is dat het contactgeluid (wat uw benedenburen horen) storend kan zijn. Maar het contactgeluid kan op eenvoudige wijze, met behulp van uiteenlopende soorten onderlagen worden gedempt, waardoor de laminaatvloer aan de zogenaamde 10 dB norm kan voldoen en u uw buren geen overlast bezorgt. Ook het loopgeluid in uw eigen ruimte kan door het gebruik van een hoogwaardige ondervloer enorm gedempt worden.

 

Natuurlijke look

Laminaat wordt steeds mooier! Bekijk het vloeroppervlak van dichtbij en je merkt het meteen: onze waterbestendige laminaatvloeren zijn de meest natuurlijke laminaatvloeren ooit gemaakt. Het authentieke karakter van de voegen is perfect in balans met het ontwerp van de vloer. Kleur, design en structuur lopen door tot in de voeg en creëren zo het gevoel van echt hout.

Houten vloeren

PVC vloeren

Samen uw droomvloer realiseren?