De 3 populairste legpatronen van houten vloeren

De 3 populairste legpatronen van houten vloeren

Elke houten vloer heeft een mooie, natuurlijke en warme uitstraling. Maar niet elke houten vloer ziet er hetzelfde uit. Er zijn verschillende soorten hout, verschillende diktes van de plank en verschillende kleuren waar u uit kunt kiezen. En als u daar eenmaal een keuze in heeft gemaakt, dan zijn er ook nog verschillende manieren waarop de houten vloer in uw kamer gelegd kan worden.

 

Gaat u voor een moderne uitstraling, of kiest u voor een chique look? Door vloerdelen op een bepaalde manier met elkaar te combineren, kunnen er verschillende patronen ontstaan en daarmee kan een houten vloer ineens een heel andere uitstraling geven aan een interieur. Dit zijn de populairste legpatronen van dit moment:

Visgraatmotief

Met stip op één staat de laatste jaren het visgraatmotief. Hierbij worden verschillende vloerdelen tegen elkaar aangelegd in een hoek van 90 graden, waardoor er een redelijk druk visgraatpatroon ontstaat. Het geeft de vloer een klassieke uitstraling gecombineerd met speels effect.

 

Hongaarse punt

De Hongaarse punt is qua uiterlijk bijna gelijk aan het visgraatmotief, alleen worden de vloerdelen hier in een hoek van 60 graden gelegd. Door deze manier van leggen ontstaat er een patroon van sergeantsstrepen. Dit patroon oogt iets rustiger dan het patroon dat ontstaat bij een visgraatmotief.

 

 

Plankenpatroon

Simpel maar doeltreffend: het plankenpatroon is nog steeds mateloos populair en zal ook nooit uit de mode raken. De vloerdelen worden op zo’n manier neergelegd dat er de planken netjes in de lengte op elkaar aansluiten. Het plankenpatroon zorgt voor een rustige uitstraling en staat goed in elk interieur.

 

Versaillespatroon

Houdt u van een beetje flair? Dan is het versaillespatroon een goede keuze. Deze manier van leggen is afgeleid van de vloeren van de paleizen van Versailles en geven uw interieur een chique uitstraling. De vloerdelen worden bij het versaillespatroon als een soort vlechtwerk neergelegd en vervolgens gekaderd door andere vloerdelen, waardoor er verschillende vlakken ontstaan. Dit is een mooi patroon voor in woningen waar veel ruimte is op de vloer.

Uw favoriete patroon tot in perfectie gelegd

Onze vloerleggers hebben enorm veel ervaring en expertise op het gebied van het leggen van houten vloeren in allerlei patronen. Er zijn namelijk nog veel meer patronen om uit te kiezen. En we blijven ons vernieuwen door altijd te kijken naar nieuwe mogelijkheden en combinaties. In de showroom kunt u verschillende patronen bekijken.

 

Welk patroon u ook kiest, het is altijd van groot belang dat de vloer met de groot mogelijke nauwkeurigheid wordt gelegd. Dat betekent niet alleen dat het patroon moet kloppen, maar dat ook de afwerking tot in de kleinste details wordt uitgevoerd. Het leggen van een houten vloer in een mooi patroon is een precies klusje waar onze vloerleggers erg gelukkig van worden. Dit is namelijk het moment waarop ze hun zo geliefde ambachtswerk kunnen uitvoeren. De medewerkers van Pruysen zullen ervoor zorgen dat de door u gekozen vloer tot in perfectie wordt neergelegd, zodat u er jarenlang van kunt genieten.

 

Contactformulier

Wij werken op afspraak

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.