De beste tips voor het onderhoud van een laminaatvloer

De beste tips voor het onderhoud van een laminaatvloer

U hebt met zorg een mooie laminaatvloer uitgezocht en daar wil u natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. En dat kan gelukkig, want door uw laminaatvloer zorgvuldig te onderhouden kunt u de levensduur van de vloer flink verlengen. Maar hoe onderhoudt u een laminaatvloer nou het beste? Dit zijn de tips van onze experts:

Bescherm de laminaatvloer tegen krassen

Een steentje onder een schoen, een grote bloempot neerzetten en schuiven met meubels kunnen zorgen voor krasjes op uw laminaat. Niet alleen staat dat niet mooi, maar die krassen vormen een prima plek voor nieuw vuil. Hoe meer krassen, hoe minder lang uw laminaat meegaat. Helaas is het zo dat laminaat best gevoelig is voor krasjes, maar gelukkig kunt u veel doen om krassen te voorkomen. Viltjes onder de poten van stoelen en banken kunnen al een hoop ellende voorkomen. En ook onder die grote bloempot kunt u viltjes plakken. Er zijn zowel plakviltjes als viltjes met een pinnetje te krijgen, die laatsten blijven vaak net iets beter zitten. Is er meubilair aanwezig op de vloer dat vaak heen en weer schuift, zoals bijvoorbeeld een bureaustoel, dan kunt u daar een plastic plaat onder leggen.

 

Verwijder zand snel van het laminaat

Zandkorreltjes werken als schuurpapier op laminaat. Het is dan ook zaak zand zo snel mogelijk te verwijderen. Dat kan gemakkelijk door de vloer eens per dag even te bezemen met een zachte bezem, of door te stofzuigen. Let er bij het stofzuigen wel op dat u de stofzuigermond goed afstelt.

 

Gebruik de juiste onderhoudsmiddelen

Het is belangrijk dat u de juiste onderhoudsmiddelen gebruikt om uw laminaat mooi te houden. Gebruikt u middelen die niet geschikt zijn voor gebruik op het laminaat dat bij u in huis ligt, dan kan er namelijk nog meer schade ontstaan. Bij Pruysen kunnen we u alles vertellen over welke onderhoudsmiddelen u het beste kunt gebruiken om uw vloer te onderhouden. Over het algemeen zijn de ‘stevige’ schoonmaakmiddelen niet vaak nodig en zijn droge middelen zoals een zachte bezem of de stofzuiger voldoende om uw vloer lang goed te houden.

Voorkom schade door water op uw laminaat

Water kan zorgen voor schade aan uw laminaat. En er zijn best wat manieren waarop er water op het laminaat terecht kan komen, ook al bent u nog zo voorzichtig. Een omgestoten glas drinken, of druppels water die zich verzamelen onder de bloempot na het water geven van de planten bijvoorbeeld. Hoe langer dat water blijft liggen, hoe groter en hardnekkiger de vlek wordt. Zorg er dus voor dat in deze gevallen het water direct wordt opgeruimd, zodat er geen schade ontstaat.

 

Zorg dat de laminaatvloer goed gelegd is

Een goed begin is het halve werk. Een goed gelegde laminaatvloer komt niet omhoog en heeft geen kieren en gek afgewerkte hoeken waar stof en vuil in kunnen verzamelen. Onze vloerleggers zijn gespecialiseerd in het netjes en strak leggen van uw nieuwe laminaatvloer, wat de levensduur van de vloer ten goede komt.

 

U ziet, voorkomen in beter dan genezen. Het netjes onderhouden van uw laminaatvloer is niet heel moeilijk, zolang u weet wat u wel en niet moet doen. Twijfelt u over welk schoonmaakmiddel u moet gebruiken voor uw laminaatvloer, of hebt u een andere vraag met betrekking tot vloeronderhoud, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen. Onze experts kunnen u van de juiste informatie voorzien.

Contactformulier

Wij werken op afspraak

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.