Een houten vloer of een PVC vloer? Dit zijn de verschillen

Een houten vloer of een PVC vloer? Dit zijn de verschillen

Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor een PVC vloer, en dat is niet zo gek want een PVC vloer in huis brengt een heleboel voordelen met zich mee. Zo is een PVC vloer makkelijk in onderhoud en gaat het heel goed samen met vloerverwarming. Maar een houten vloer heeft nagenoeg dezelfde voordelen. Wat is nou eigenlijk het grote verschil tussen een houten vloer en een PVC vloer, en welke vloer past het beste bij u? Laten we beide vloeren eens naast elkaar leggen.

Wat betekent PVC?

PVC staat voor Polyvinylchloride. Het is de naam van een kunststof dat vaak ter vervanging van hout of beton wordt gebruikt. Omdat het dus gemaakt is van kunststof kan een PVC vloer goed tegen water. Er zijn namelijk geen houtvezels aanwezig in de vloer die uit kunnen zetten als ze in contact komen met vocht. Maar een PVC vloer heeft meer voordelen, namelijk:

 

 • Geluiddempende eigenschappen
 • Makkelijk te vervangen
 • Makkelijk te onderhouden
 • Stevig en duurzaam
 • Veel keuze
 • Goed te combineren met vloerverwarming

Nadelen PVC vloer

Maar behalve voordelen, zitten er ook nadelen aan een PVC vloer. Zo is er een heel egale ondergrond nodig om een PVC vloer netjes te kunnen leggen, en die is niet zomaar in elk huis aanwezig. Bovendien is er dan misschien wel veel keus als het gaat om de uitstraling van een PVC vloer, maar ziet het er altijd onnatuurlijker uit dan een houten vloer.

 

Voordelen houten vloer

De uitstraling van een echte houten vloer is niet te evenaren. En dat is slechts een van de grote voordelen van zo’n vloer in huis. Er zitten nog veel meer pluspunten aan, namelijk:

 

 • Houdt warmte langer vast
 • Makkelijk in onderhoud
 • Veel keuze
 • Goed te combineren met vloerverwarming
 • Sterk en duurzaam

 

Zoals u ziet hebben PVC vloeren en houten vloeren allebei voor- en nadelen. Welke vloer het beste bij u past, hangt af van uw wensen. Woont u in een bovenwoning, dan kunnen de geluiddempende eigenschappen van een PVC vloer een doorslaggevende factor zijn. Maar bent u op zoek naar een mooie, stevige vloer met een natuurlijke uitstraling, dan past een houten vloer veel beter bij u.

Persoonlijke begeleiding bij het kiezen van de juiste vloer

We snappen dat het lastig is om een keuze te maken zonder het aanbod van de verschillende vloeren in het echt te zien, daarom kunt u een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom, waar we een heleboel verschillende vloeren voor u klaar hebben liggen. Zo kunt u met eigen ogen het verschil tussen een houten vloer en een PVC vloer zien. Onze medewerker kan u daarbij alles vertellen over de voor- en nadelen van beide vloeren en zijn expertise gebruiken om u te voorzien van passend advies.

 

Neem een voorbeeld mee naar huis

Het is tevens mogelijk om vloerstalen mee naar huis te nemen, om zo te zien hoe de verschillende vloeren tot hun recht komen in uw woning. Bij Pruysen nemen we uitgebreid de tijd voor u en zoeken we samen met u naar de beste vloer voor uw woonsituatie. Maak direct een afspraak  en dan zorgen wij dat de koffie klaarstaat.

 

Contactformulier

Wij werken op afspraak

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.